Slut med ”Bremse Dansen” – Alto Carechair den Ultimative Plejestol

Borringia’s har tæt kontakt med de tusindvis af plejere, der benytter vore produkter verden over. Derfor modtager vi også en stadig strøm af ønsker og forbedringsforslag, som ville gøre deres hverdag lettere.

En af de mest irriterende opgaver i forbindelse med forflytnings-, løfte- og hygiejneprocedurer, som vi har fået beskrevet igen og igen, er arbejdet med at bremse hjulene manuelt på plejestole og låse dem op igen: Første ved sengen, så ved toilettet, herefter ved håndvasken, så i brusekabinen og til sidst ved forflytning til seng eller stol. Hver gang skal 4 bremsepedaler låses og efterfølgende låses op igen. I alt 40 arbejdsgange. Flere gange om dagen. Enhver plejer ved, at 2 af bremsepedalerne – uanset hvordan man ”parkerer” stolen – altid befinder sig inde under stolens stel eller under patienten. Dette fører til ”bremse dansen”, hvor plejeren forgæves slår knuder på sig selv for at nå bremsepedalerne eller skal kravle rundt på alle 4.
 
Derfor har plejestole med centralbremse altid stået højt på plejernes ønskeseddel. De kendte, mekaniske centralbremser – som blandt andet kendes fra plejesenge – kan ikke anvendes, da konstruktionen ville forhindre stolen i at køre ind over toilettet.
 
Derfor har Borringia i de seneste 4 år i samarbejde med en af vore leverandører arbejdet på at udvikle hjul, hvor bremsefunktionen kan styres elektrisk. Resultatet kan ses på den ny Alto CareChair, som er den eneste integrerede plejestol i verden, hvor både centralbremse og retningslås på et af forhjulene kontrolleres ved blot at trykke på en knap på håndbetjeningen. 
 
Slut med at kravle rundt på gulvet. Slut med at danse… i hvert tilfælde som en del af arbejdet.
Din kurv er tom.